Giffarnas målvakt Tommy Naurin är hårt uppvaktad av främst Carlos Strandberg (till höger). Foto: Bildbyrån.

Burop efter AIK:s 1-1-premiär

Burop fyllde Friends efter att AIK spelat 1-1 mot Gif Sundsvall i den allsvenska premiären.

Båda målen kom i slutet av den första halvleken. Först gav Runar Sigurjonsson Giffarna ledningen med 1-0 efter att bollen spelats snett inåt bakåt.

Gif-spelarna hann knappt jubla klart innan Fredik Brustad nickade in 1-1 efter att målvakten Tommy Naurin kommit ut för sent efter ett inlägg.

– Vi kämpade, vi sprang och vi gav dem inget utrymme alls. Vårt spel och vårt agerande var bra, säger Giffarnas Runar Mar Sigurjonsson till SVT Sport.

I den andra halvleken, när AIK satte in den CSKA Moskva-lånade anfallaren Carlos Strandberg, pressade hemmalaget stundtals på för ett 2-1-mål, men den riktiga slutforceringen uteblev.

– Vi förberedde oss hårt för att vinna så det blev en besvikelse. Det var inte tillräckligt bra, men vi har en ny match på torsdag så det blir inte en så lång berg och dalbana neråt, säger AIK:s tränare Andreas Alm till SVT Sport.