• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga i Örkelljunga kommun, Skåne län. Det brinner i en industrifastighet i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kristianstad.

Foto: SVT Sport

Calle Johansson lämnar Washington

Uppdaterad
Publicerad

Calle Johansson slutar som assisterande tränare i Washington Capitals. Han återvänder till Sverige av familjeskäl.

– Nu var det min tur att prioritera familjen, säger Johansson till SVT Sport.

Enligt Johansson ska huvudskälet vara att hans dotter ska gå gymnasiet i Kungsbacka där familjen har kvar huset.

– Det var ett svårt beslut men nu var det dags att jag anpassade mig efter att familjen följt mig i alla år. Jag vill inte sätta käppar i hjulet för min dotter om hon hellre vill bo i Sverige, säger han.

NHL 2013-2014

Calle Johansson flyttar hem till Sverige men den populäre expert- kommentatorn och tränaren har ännu inte fått några anbud.

– Det är så nytt allting. Men jag är öppen för allt som har med ishockey att göra, säger Johansson till SVT Sport.

Johansson öppnar för en roll som assisterande i Tre Kronor.

– Om chansen skulle dyka upp är jag självklart väldigt intresserad av det, säger han.

Johansson hade ett år kvar på sitt kontrakt med Washington. Däremot fick tränaren Adam Oates och general managern George McPhee sparken efter den misslyckade säsongen som slutade med missat slutspel för Washington. Men att de fick gå spelade inte in i Johanssons beslut.

– Nej, jag hade tagit samma beslut ändå. Det var helt av familjeskäl. Jag har haft en jättebra tid i Washington men förhoppningsvis kan jag komma tillbaka dit någon gång i framtiden.

Johansson har spelat 1 183 matcher i Washingtontröjan, fler än någon annan.  

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2013-2014

Mer i ämnet