Charlotte Kalla vann skiathlon överlägset

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla tog täten från start och kunde relativt lätt skaka av sig sina motståndare. Hon har nu 21 individuella SM-guld och har bara ett kvar till nytt rekord.

”Det är fortfarande kul att vinna”, säger Charlotte Kalla.

Charlotte Kalla kontrollerade loppet från start.  Maria Rydqvist orkade hänga med ett tag men efter drygt halva loppet så drog skiddrottningen Kalla ifrån. I mål var hon 34 sekunder före Maria Rydqvist.

– Ingen tvekan att Charlotte Kalla är den bästa skidtjej Sverige har haft och då är hon fortfarande bara 28 år, säger SVTs expert Anders Blomqvist.

Vinterstudion

Det här var Charlotte Kallas sjätte SM-guld i skiahtlon och hon har nu 21 individuella SM-medaljer. Hon är bara ett bakom Antonina Ordina som har flest någonsin av Sveriges damer, 22 stycken.

– Jag var lite segstartad och det var lite kämpigt. Jag hade bestämt mig för att ta det lite lugnt inför den långa stigningen för att komma in åkningen. Sen kändes det som att jag kunde plåga mig själv i skaten. Kul att vinna idag, säger Charlotte Kalla.

Junior tog bronset

Likt i herrarnas lopp så var en junior på pallen. 19-åriga Ebba Andersson stod för ännu en fin insats på SM och tog bronset efter Charlotte Kalla och Maria Rydqvist.

– Det var tufft men ändå rolig.  Jag fick en bra position från början men sen hade jag lite orutin och hamnade en dålig position men sen löste det sig ju ändå. Två SM-medaljer hade jag inte väntat mig.

Om två veckor åker Ebba Andersson junior-VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet