Foto: TT Nyhetsbyrån

Ödesmatcher för svensklagen i CHL

Uppdaterad
Publicerad

Tre av fyra svensklag hänger löst när det gäller slutspelsplatser i CHL. Färjestad och Växjö ligger just nu trea i sina respektive grupper och läget är också ovisst för Frölunda som ligger tvåa i sin grupp. 

– Det är en måstematch för Färjestad ikväll hemma mot Zürich, säger SVT Sports expert Mikael Renberg, expert på plats i Karlstad.

– Zürich är ett av de absolut vassaste lagen i den här turneringen, men jag tror nog ändå att Tommy Samuelssons mannar grejar den viktiga vinsten ikväll på hemmaplan, fortsätter han.

CHL 2014-2015

Renbergs expertkollega Patrik Ross, också på plats i Karlstad, tror att Färjestad behöver kamma rent i de fyra matcher som återstår i CHL-gruppen för att vinna gruppen.

– Men jag tror på Färjestad. Det känns som att de har ett bättre lag än ifjol. De har blivit mycket tyngre och fått in en hel del power i Anton Hedman. Sedan känns tjecken Jakub Klepis väldigt intressant med sina NHL-meriter, säger Ross.

”Har Växjö som favorit att vinna CHL”

Växjö är illa ute i grupp G och ska försöka ta revansch på Sparta Prag på bortaplan. Frölunda förlorade första matchen mot Geneve och har ett tufft möte mot schweizarna i Scandinavium.

– Det är två tuffa matcher. Båda lagen har kviven på strupen och måste vinna. Men Växjö har jag som favorit att vinna hela turneringen och Frölunda är alltid svåra att möta i sin hemmaborg, säger Ross.

Undantaget är Skellefteå som leder sin grupp och möter Sönderjyske från Danmark hemma.

– Skellefteå är ett par nummer större än Sönderjyske vilket de visade senast. Men de måste satsa fullt och ha blicken uppe. Annars finns risken att de åker på fler skador som den Mikko Lehtonen råkade ut för, säger SVT-experten Patrik Ross.

Så sänder vi ikväll.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

CHL 2014-2015

Mer i ämnet