Sebastian Collberg. Foto: Scanpix

Collberg gjorde hattrick i straffavgöranden

Frölundas Sebastian Collberg avgjorde matchen mot Brynäs på straffar. Därmed har Collberg avgjort de tre senaste matcherna på just straffar.

–Det kanske är lite tur. Men det har fungerat bra på sista fyra straffarna, det flyter på bra, säger Collberg.

18-årige talangen har fått ett rejält lyft sedan han kom hem från JVM. I höstas var han petad och utlånad till Örebro i Hockeyallsvenskan. I januari har han blivit Frölundas stora poängräddare på straffar.

När det stod 2-2 efter ordinarie tid fick Collberg ta hand om Frölundas första straff. Och han var den ende som gjorde mål. Extra anmärkningsvärt är att Collbergs fjärde elitseriemål i karriären också gjordes på straff. Den här gången avgjorde 18-åringen med en backhandslyftning högt förbi Brynäs målvakt Johan Holmqvist.

Elitserien 2012-2013

”Tränat mycket straffar”

–Jag har tränat mycket straffar efter träningen och frågar målvakterna om vad som är svårt för dem, säger han till C More.

Frölunda var starkast i början av matchen och hade ledningen med 2-0 efter mål från Anton Axelsson och Fabian Brunnström, som gjorde sitt första mål på två månader.

Men Brynäs kom tillbaka och reducerade genom Jesper Ollas innan man med en mäktig forcering i tredje perioden ordnade förlängning. Lagkapten Jörgen Sundqvist satte 2-2-pucken i en period där Brynäs ett tag hade 11-1 i skott.

Returmatch väntar i Gävle

Frölunda och Collberg fick till slut sista ordet och vann därmed matchen med 3-2. Bonuspoängen kan visa sig vara mycket viktig i och med att lagen ligger på de två sista slutspelsplatserna. På torsdag möts lagen igen, den gången i Gävle.

–Då ska vi komma ut som vi gjorde i första perioden och ska försöka hålla det i 60 minuter, säger Collberg.