Foto: TT Nyhetsbyrå

Colombia siktar på fler rekord

Uppdaterad
Publicerad

Colombia har redan slagit flertalet inhemska rekord i detta mästerskap. Mot Uruguay hoppas laget slå ett till. Colombia har nämligen aldrig tagit sig förbi åttondelsfinalen.

Colombia har kanske övertygat mest av alla lag i VM så här långt. Laget gick obesegrade genom grupp C med tre raka segrar och en målskillnad på 9-2.

James Rodriguez gjorde tre mål och är med det Colombias meste VM-målskytt genom tiderna, med chans på fler mål. I matchen mot Japan fick 43-årige målvakten Faryd Mondragón hoppa in och blev med det den äldste spelaren genom tiderna i ett VM. Besegras Uruguay är ännu ett rekord slaget.

Fotbolls-VM: Uruguay

Higuita rekordhållare

1990 föll Carlos Valderramas och Rene Higuitas Colombia i åttondelen mot Kamerun med 2-1. Det är fram till i dag rekord för Colombia i VM-sammanhang. Ett rekord sydamerikanerna nu vill slå, och möjligheterna är goda.

Colombia väljer att inte kommentera det faktum att Luis Suarez saknas i Uruguay.

– Vi bryr oss om Uruguay som lag, och vi förbereder oss att spela mot dem, säger förbundskapten José Pekerman.

Kan prestera utan stjärnan

Med tanke på att Colombia också saknar sin största stjärna, Radamel Falcao, vet Colombia, om någon, att det går att prestera ändå.

Av de tio senaste matcherna lagen emellan har Uruguay vunnit sju.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM: Uruguay

Mer i ämnet