Foto: TT Nyhetsbyrån

Diego Costa nära Chelsea

Uppdaterad
Publicerad

VM-aktuelle anfallstjärnan Diego Costa har ryktats vara klar för Chelsea till nästa säsong. Nu bekräftar Costa att parterna är nära en överenskommelse. – Det är något som håller på att hända, säger han till goal.com.

– Saker och ting går i en riktning och och om det fortsätter att gå som det har gjort är det laget som jag kommer att spela för nästa säsong, utvecklar Diego Costa.

Trea i skytteligan

Diego Costa har en succésäsong bakom sig i La liga-klubben Atlético Madrid och slutade trea i skyteligan med 27 mål . Han var även med och tog laget till Champions League-final mot Real Madrid. Det har fått storklubbarna att rycka i honom, och Chelsea har nämnts vara klubben som får Costas signatur till nästa säsong.

Fotbolls-VM: Spanien

– Jag har velat spela i Premier League och Chelsea är en av världens bästa klubbar så det är många faktorer som gör att du tar ett sådant här beslut.

Bytte landslag                                     

Costa bytte landslag i höstas från Brasilien till Spanien och är med i den spanska VM-truppen. Han fixade straffen som ledde till 1-0 mot Holland. Resten av matchen blev dock rena rama mardrömmen för Costa och Spanien som förlorade med 1-5 i öppningsmatchen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM: Spanien

Mer i ämnet