Foto: TT Nyhetsbyrån

”Det är fantastiskt att gå till en OS-final”

Uppdaterad
Publicerad

Anna Le Moine, med två OS-guld i curling, tycker lag Margaretha Sigfridsson ska vara nöjda med sin prestation i Sotji. – Det är fantastiskt att gå till en OS-final, säger Anna Le Moine.

För fyra år sedan fick hon sin andra guldkyss av Anette Norberg, efter att Sverige tagit andra raka OS-guldet i curling. Anna Le Moine följde med stor spänning lag Anette Norbergs efterträdare, lag Margaretha Sigfridsson, och OS-finalen i curling.

–Jag tycker att Kanada inte spelade så bra som dom gjort under grundserien.

OS i Sotji curling

–De öppnade ganska svagt, speciellt deras trea sviktade. Där kunde Sverige ha kopplat greppet om de varit på hugget. Svenskorna tog inte riktigt den chansen.

”Kanada värda guldet”

I andra halvan av finalen spelade båda lagen upp sig. I nionde omgången misslyckades Maria Prytz med att ta poäng, och Kanada stal poäng.

–Det var matchavgörande. På det stora hela är Kanada det bästa laget under Sotji-OS. De är värda guldet.

–Sverige har gjort det fantastiskt bra. De ska vara nöjda över sitt OS-silver. Det är fantastiskt att gå till en OS-final. Jag hoppas att dom kan glädjas över sitt OS-silver, det ska dom göra.

”Kommer ta dom långt”

Från OS-silvret och turneringen finns mycket att ta med sig för lag Margaretha Sigfridsson, enligt Le Moine.

–Den sammanhållning som dom utstrålar kommer ta dom långt i kommande mästerskap.

De svenska OS-silvermedaljörerna i curling; Christina Bertrup, Maria Wennerström, Maria Prytz och Margaretha Sigfridsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Sotji curling

Mer i ämnet