Djurgårdens verksamhetschef KG Stoppel. Foto: TT Nyhetsbyrån

Djurgården satsar på damhockey

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården vill ta över Segeltorps plats i Riksserien. Klubben hoppas att det sker till nästa säsong. – Om tre år tar vi SM-guld, haha, säger hockeysektionens verksamhetschef KG Stoppel till SVT Sport.

Under en övergångsperiod kan Dif dela namnet med Segeltorp men ambitonen är att det ska heta Djurgården framöver. Klubben hoppas på en ganska snar lösning.

– Det är vår ambition. Vi har fått frågan i ett par år men det har stannat på att vi inte haft möjlighet. Men nu har vi en annan dialog med Stockholm om istider och annat, säger KG Stoppel.

Riksserien

Segeltorp kämpar med knappa resurser för att hålla stången i Riksserien. Något som i längden blir en allt för tuff kamp. In kommer Djurgården som vill starta ett A-lag i klubbens regi. Segeltorp kan istället bli ett slags farmarlag i lägre divisioner.

”Medelådern sjunker och sjunker”

– Det känns jättebra och positivt. Vi kommer inte att ha flickverksamhet utan satsar på att stötta och utveckla tjejhockeyn. Det blir för stora steg från gemensamma flicklag till seniorlag. Vi vill skapa förutsättningar för att tjejer orkar spela hockey längre. Idag sjunker och sjunker medelåldern, medan på herrsidan är det tvärtom, säger KG Stoppel.

Han berättar också att klubben vill satsa på att skapa bättre förutsättningar för tjejerna där arbetsplatserna är anpassade för tjejerna istället för tvärtom. På ungdomsnivå vill han gärna att framtida spelare går på klubbens hockeygymnasium. Något som kan bli verklighet för årgång -99.

– Ett stort dilemma i damhockeyn idag är att de duktiga 15-16-åringarna har svårt att hitta kvalitativ speltid. Det finns flera division 1-lag som vi vill ha en bra dialog med, säger han.

”Hockeyn har blivit åsidosatt”

Allt detta är möjligt enligt KG Stoppel tack var ett bättre samarbete med Stockholm stad. Av budgeten på 1,5 miljarder har endast 30 miljoner gått till ishockeyn.

– Det har byggts konstgräsplaner till höger och vänster. De har själva sagt att hockeyn har blivit åsidosatt, säger han.

Då återstår bara en fråga. När tar Djurgårdens damlag SM-guld i hockey?

–Oj, haha. Om får igenom allt till nästa säsong så tar vi det om tre år, säger KG Stoppel.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Riksserien

Mer i ämnet