Djurgården tackar AIK för hjälpen

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården är klart för SHL, men avancemanget var skört ett tag. När Rögle gjorde 3-1 mot AIK, och Västerås reducerade till 6-2 mot Djurgården, var Dif bara ett mål från att missa SHL. Då gjorde AIK två mål.

– Det var strongt av dem, men vi hade inte förväntat oss något annat heller, säger Dif-kaptenen Timmy Pettersson.

När Djurgården-Västerås var slut (6-2) ledde Rögle med 4-3. Knappt två minuter återstod. Rögle behövde göra två mål för att stjäla Djurgårdens SHL-plats, men fler mål blev det inte. Djurgårdens rivalklubb AIK stod emot Rögles offensiv.

Kvalserien 2014

– Det är respektfullt att man är så pass professionell att man genomför en match trots att det är ganska uppgivet när de ser oss leda så pass stort, säger Dif-centern Joakim Eriksson till Expressen.

Zabel med på festen

När Djurgården började fira avancemanget till SHL dök tränaren Tony Zabel, som fick sparken under säsongen, upp på festen. Sportchefen Charles Berglund bjöd in honom.

– Det är klart att han är bitter på mig, men det ska han vara också. Det är aldrig kul att få sparken, säger ”Challe”.

Det är så gott som klart att Hans Särkijärvi fortsätter som A-lagstränare för Djurgården nu när han fört upp laget i SHL.

– Det blir nog inget stort problem utan vi ska nog komma fram till något vettigt. Jag har några parametrar som jag behöver fundera på, säger ”Säcken”.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvalserien 2014

Mer i ämnet