Dustin Johners Västerås tog ett stort steg närmare den hockeyallsvenska finalen. Foto: Calle Ström/Bildbyrån

Drömminut ger Västerås drömläge i hockeyallsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Två mål på 47 sekunder.

Och nu är Västerås två matcher från allsvenskt finalspel.

Detta efter seger i toppmatchen mot Malmö.

– Men vi är inte klara ännu, säger Brock Montepetit.

Inför matchen, i allsvenskans tredje sista omgång, låg trean Västerås och tvåan Malmö på samma poäng. Riktigt viktig match, med andra ord. Då drog  hemmalaget Västerås det längsta strået.

Två mål på 47 sekunder i den andra perioden tog dem från 1–1 till 1–3 – och tog dem samtidigt mycket närmare en allsvensk final där vinnarna går till nästa säsongs utökade SHL.  

Hockeyallsvenskan 2014-2015

Västerås ny tvåa

Frederik Storm reducerade visserligen med 5.16 kvar att spela, men närmare än så kom inte Malmö. Därmed tar Västerås, som var det klart bättre laget sett över hela matchen, över andraplatsen med blott två matcher kvar att spela av den jämna serien.

– Det var en skön seger och en viktig match. Men vi är inte klara ännu, säger 3–1-målskytten Brock Montepetit till Viasat.

Västerås möter bottenlaget AIK i nästa omgången och avslutar mot mittenlaget Björklöven. Malmö avslutar mot Karlskoga och AIK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hockeyallsvenskan 2014-2015

Mer i ämnet