Muhrén avslutar karriären med ett SM-guld

Magnus Muhrén avslutar karriären som svensk mästare efter att hans Sandviken vunnit över Västerås med 5-4. Muhrén satte även två mål kvällen till ära – och nådde 700 mål.

– Det är magiskt. Jag fattar inte hur jag kunnat spela under slutspelet, jag är så trött. Jag kunde inte fått ett bättre avslut, nu ska jag festa som en jävel, säger Muhrén till TV4.

Saik fick en drömstart på finalen och ledde med 2-0 efter 15 minuters spel. I tionde minuten satte Magnus Muhrén 1-0 och minuterna efter kom även 2-0 genom Erik Pettersson.

Elitserien i bandy 2013-2014

Efter Saik-målen var Västerås skakat men laget kom igång med spelet ju längre halvleken spelades. I 36:e reducerade VSK  genom Oscar Gröhn och minuterna efter hittade bollen nät igen för VSK, men den här gången dömdes målet bort för offside.

Reducering på tilläggstid

Ï början av andra satte Muhrén sitt andra mål för kvällen. Därpå följde ytterligare två snabba mål och matchen såg avgjord ut. Men, då kom Västerås tillbaka och reducerade sedan tre gånger om.

Först i 78:e minuten och sedan fem minuter senare genom Johan Esplund – och matchen hade fått nytt liv. VSK tryckte på och satte även fyran på tilläggstid men det räckte inte utan Saik är svenska mästare för nionde gången.