Foto: Marie Hägg/SVT

”Den brottade ner mig – kändes som en evighet”

Uppdaterad
Publicerad

Med en knapp vecka kvar till Edsbyns elitseriepremiär är lagets målvakt Henrik Karlström skadad. Under lördagens älgjakt blev han attackerad – av en björn.

Edsbyns elitmålvakt Henrik Karlström, 20, berättar för SVT om skräckminuterna i skogen. Han var på älgjakt då hans hund plötsligt reagerade.

– Då grymtade det till bakom några buskar och ut kliver det en björn tio meter från mig, berättar han.

Han hann avlossa ett varningsskott, sen var björnen över honom.

– Den slår omkull mig och brottar ner mig. Jag hamnade på rygg och försvarade mig med armarna. Det kändes som en evighet, berättar  Henrik.

Karlström missade stora delar av förra säsongen sedan han fått låret uppskuret av en skridskoskena. I björnattacken var det i första hand armarna som blev skadade. Han har djupa sår på en hand och ett jack i bakhuvudet.

– Det blir nog svårt att vara med i premiären, men man vet ju aldrig. Just nu känns det mest skönt att jag lever, säger han.

Polisen spårade senare upp björnhonan och en unge. De båda djuren avlivades vid 16-tiden med stöd av jaktlagen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.