Elin Eldebrink spelade trots ryggskadan. Foto: Bildbyrån

Eldebrink trots skadan: Jag spelar imorgon

Uppdaterad
Publicerad

Elin Eldebrink spelade mot Slovakien trots smärtan i ryggen. Och hon siktar på att fortsätta. ”Jag kommer definitivt till spel imorgon”, säger hon till SVT Sport.

Eldebrink var fortfarande inte i full träning inför matchen, och tvingades spela med ryggont efter skadan hon ådrog sig i en träningsmatch mot Lettland för en vecka sedan.

Det såg bra ut i början, men Sverige tappade en tiopoängssledning och fick en blytung start på turneringen.

Basket-EM damer

– En riktigt tuff match. Vi kommer inte till de lägen som vi vill, speciellt inte i andra halvlek. Det var väldigt tufft därute, säger Eldebrink.

– Vi var redo. Vi spelar kanske inte så bra som vi kan spela, men vi spelar ändå bra. Det är kanske vissa stunder som vi tar lite för mycket offesiva returer, då är det lite tungt att spela. Men det är svårt att säga exakt nu vad vi gör för fel, vi måste titta på video och analysera och lära oss till nästa match.

Även fysiskt var matchen hård.

– Det är väldigt varmt också, många bollar där någon är svettig och så tappar man bollen. Det är också lite svårt.

Trots skadan spelade Eldebrink 30 minuter och hon siktar på spel även i morgon mot värdnationen Ungern.

– Vi får se efter matchen här nu, hur det känns och så där, men jag kommer definivt komma till spel imorgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Basket-EM damer

Mer i ämnet