David Elm nickar ihop med Jón Guðni Fjóluson under matchen mellan Kalmar FF och GIF Sundsvall på Guldfågeln Arena i Kalmar. Foto: TT Nyhetsbyrån

Elms skada värre än befarat

Uppdaterad
Publicerad

Han hoppades vara tillbaka till helgens match mot Elfsborg – men besväras fortfarande av hjärnskakningen han ådrog sig mot Sundsvall för en vecka sedan. Nu kan KFF-kaptenen David Elm bli borta längre än befarat. ”Går inte jättemycket framåt”, säger Elm till 24Kalmar.

För åtta dagar sedan drabbades Kalmars lagkapten David Elm av en hjärnskakning när han nickade ihop med Jón Guðni Fjóluson i matchen mot Sundsvall och fick som följd bäras ut på bår. Väl på sjukhuset konstaterades det att Elm drabbats av sin fjärde hjärnskakning i karriären och tvingades till obligatorisk vila.        

Kan bli borta över en månad

David Elm hoppades att vara tillbaka till helgens match mot Elfsborg, men besväras fortfarande av smärtor från skadan. Förutom matchen mot Elfsborg (23/8) ser Elm även ut att missa matchen mot Hammarby (28/8) innan landslagsuppehållet och Sveriges EM-kvalspel.                                                            

Allsvenskan 2015

– Det känns lite bättre men det går inte jättemycket framåt. Jag har fortfarande lite huvudvärk och känner trötthet.  Som det känns nu är det tveksamt om det blir spel innan uppehållet, säger David Elm till 24Kalmar.                                           

Den 11 september, över en månad efter skadan, gör Elm som tidigast comeback – då mot Norrköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2015

Mer i ämnet