Emma Green femma på inomhus-VM

Uppdaterad
Publicerad

Emma Green blev femma på inomhus-VM i friidrott i polska Sopot. Svenskan stannade på 1.94 m, med fortsatta ryggbesvär.

— Det gjorde inte alls lika ont men jag kände att jag inte kunde svanka så pass att jag skulle kunna klara de högre höjderna, säger Green till TV4 efter finalen.

Hon klarade höjden redan på första försöktet men det var inget klockrent hopp. Ribban vajade rejält men stannade kvar. Hon hade även tagit finalens tidigare hopp i första försöket. Men sedan stötte hon på problem.

Friidrotts-VM inomhus 2014

På nästa höjd, 1.97, hade hon ett bra försök men denna gången var turen inte på Greens sida. Inte heller Blanka Vlasic klarade den höjden utan stannade även hon på 1.94 m och slutade på sjätte plats.

Sensationellt delat guld

Fyra hoppare klarade 1.97 och slogs om medaljerna. Allra högst upp på pallen blev det senastionellt två stycken som fick ställa sig. Både ryskan Maria Kuchina och hemmahoppet Kamila Licwinko klarade 2.00 och det väntade omhoppningen för att skilja dem åt. Men, ingen av dem ville hoppa vidare utan de valde att dela på guldet. Ruth Beitia från Spanien tog VM-bronset.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM inomhus 2014

Mer i ämnet