Eriksson kliver ur vagnen för gott

Publicerad

Efter en flera decennier lång resa kliver fyrspannskusken Tomas Eriksson ur vagnen för gott. Söndagens precisionskörning i ryttar-VM i Caen fick bli ett passande avslut på en karriär som gett honom åtta internationella mästerskapsmedaljer och 17 SM-guld.

– Det känns både skönt och vemodigt. Det är mycket man får offra, säger han till ridsport.se

Han lär inte bli sysslolös. Det finns alltid något att göra hemma på gården på Hallandsåsen. Dessutom är han eftertraktad som tränare.

VM i Ridsport 2014

– Jag kommer att syssla med hästar och har ju ett lantbruk. De yngre hästarna kommer att säljas men ”Rolle” och de äldre stannar på gården och kanske används som skolhästar för naturbrukselever, säger Eriksson.

Han slutade 13:e i VM, tre placeringar bakom Fredrik Persson. Axel Olin kom 26:a och det svenska laget sexa. Boyd Exell, Australien vann och Holland tog lagguldet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i Ridsport 2014

Mer i ämnet