Foto: SVT

Eriksson tackar nej till spel i landslaget

Uppdaterad
Publicerad

20-årige Marcus Eriksson kommer inte att spela i landslaget, det meddelade han i dag. Istället ska han fokusera på sig själv.

Det hör inte till vanligheterna att tacka nej till landslagsspel, men för Eriksson var det en nödvändighet.

– Jag har spelat i alla ungdomslandslagen, nu måste jag tänka på mig själv, säger han till SVT Sport.

Den svenske shooting guarden ska främst fokusera på att bli starkare rent fysiskt.

– Jag måste bygga upp min kropp, säger han och menar att det är viktigt för en lyckad karriär.

Får hjälp av Barcelona

Erikssons sommar kommer att kretsa kring träning och den kommer att spenderas på gymmet. Han är för närvarande utlånad till Manresa från storklubben Barcelona.

Barcelonas fystränare var nyss i Sverige och tillsammans med Erissons svenska fystränare utarbetade de ett träningsprogram som ska ge Eriksson de förutsättningar han behöver för en fortsatt lyckad karriär

– Jag hoppas att landslagsledningen förstår att jag tar det här beslutet, säger Eriksson och berättar att han redan varit i kontakt med landslagets nye förbundskapten Vedran Bosnic.

Dragit sig ur NBA-draften

Tidigare i dag kunde SVT Sport meddela att Eriksson dragit sig ur NBA-draften, något som spelaren själv inte verkar ha känt till då han inte haft kontakt med sin amerikanske agent under dagen.

Men ett som är säkert är att den svenske basketspelaren har ögonen på sig. Under det prestigefyllda Adidas Eurocamp 2014 blev han uttagen till All Star-teamet och efter det hörde många av sig från USA.

– Fler och fler hörde av sig från USA, intresset för mig verkar vara stort där.

I Sverige är kanske Marcus Eriksson mest känd för youtubeklippet där han sätter 52 trepoängare på raken. Här kan ni se när SVT Sports reporter utmanar storskytten. Se supersviten här

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.