Målvaktsutbrott när HV71 tog femte raka

Det hettade till rejält när HV71 tog sin femte raka seger i den svenska hockeyligan. Jönköpingsklubben vann med 3-2 mot Luleå efter en omdiskuterad situation där HV-målvakten Erik Ersberg var inblandad.

Ställningen var 1-1 i den andra perioden när Luleås Emil Sylvegård kom fri mot Ersberg i HV-målet. Luleåspelaren sköt pucken tätt utanför. Erik Ersberg lade sig ned för att täcka med benskyddet men reste sig inte. Spelet fortsatte och Jonathan Sigalet kunde skjuta in sitt första SHL-mål i öppen bur.

Kastade handsken

Då låg Ersberg kvar på isen efter att lagkamraten Erik Christensens klubba letat sig in innanför gallret.

Domarna valde att godkänna målet vilket väckte irritation hos hemmapubliken och HV-spelarna – framför allt hos Erik Ersberg.

– Jag vet inte vad som hände, jag fick någonting innanför masken. Sedan var det mål, säger Ersberg till C More.

Målvakten åkte ut till avbytarbåset, sparkade i sargen och kastade handsken som träffade domaren Sören Persson på låret.

– Det är väl bara ren ilska och frustration när de får ett mål som man inte tycker att de ska få, säger Ersberg till C More.

Om den kastade handsken säger han:

– Jag vet inte om man får matchstraff för att tappa in en handske på isen.

Andremålvakten för dagen, 19-årige Adam Schultz, gjorde sig redo att för att göra SHL-debut men Ersberg valde att fortsätta vakta hemmamålet.

Sören Persson står fast vid att målet skulle godkännas.

– Hade det varit en vit spelares klubba (Luleå) hade vi kunnat ta bort det.

Han var inte säker på om Ersberg kastade handsken medvetet. När han såg tv-bilderna efter matchen uteslöt han inte att HV-målvakten kan straffas i efterhand.

– Vi kommer diskutera det i efterhand, säger Persson.

Nytt mål av Bengtsson

Strax efter Luleås omdiskuterade ledningsmål kvitterade Mattias Tedenby och i den tredje perioden sköt Anton Bengtsson in 3-2 som blev matchavgörande. Bengtssons femte mål på lika många matcher.

Därmed tog Luleås svit på tre raka segrar slut.