Skrällen: Malmö tappade poäng mot Falkenberg

Uppdaterad
Publicerad

Falkenberg chockade de regerande mästarna Malmö FF med två snabba mål inom loppet av två minuter i första halvlek.

Malmös svar?

Två mål på lika många minuter i början av andra, och efter ett snudd på galet slut slutade matchen till sist 3-3.

Malmö FF åkte på en rejäl kalldusch i inledningen av matchen borta mot Falkenberg. I den 21:a minuten väggspelade hemmalagets Calle Wede med Hakeem Araba, som slog ett inlägg till Christoffer Carlsson som i sin tur satte ledningsmålet med en volley.

Falkenbergs 2-0 kom bara två minuter senare, efter att Wede förlängt en inspark fram till Stefan Rodevåg som petade in bollen bakom MFF:s Robin Olsen.

Allsvenskan 2015

Svaret: Två mål på två minuter

Malmö skapade flera heta målchanser i första halvlek men det dröjde till den 49:e minuten innan reduceringsmålet kom. Markus Rosenberg chippade fram bollen till Jo Inge Berget som satte 2-1, och bara två minuter senare kom också 2-2 genom Pawel Cibicki.

Men Falkenberg hämtade sig snabbt. Calle Wede var återigen framme och slog ett högt inlägg in i straffområdet, som Hakeem Araba nickade in till 3-2. Glädjen skulle dock bli kortvarig. Knappt tio minuter senare dunkade Malmös Enoch Kofi Adu in kvitteringen till 3-3, och MFF satte sedan hög press för ett segermål men Falkenberg höll ut och lyckades knipa en poäng.

– Vi är nöjda med den krigarinsats vi gör. Vi fajtas och ligger i och gör det så jobbigt vi kan för Malmö i dag, säger Falkenbergs tränare Hans Eklund till C More.

Malmös tränare Åge Hareide var noga med att lyfta fram Malmös andra halvlek.

– Vi ligger under med 2-0 i halvtid. Vi reser oss bra i andra och kvitterar ganska snabbt, men bollen ville inte helt in för oss i dag, säger han till C More.

Mehmeti skadad

Malmö drabbades också av ett skadeavbräck. I matchens 9:e minut tvingades Malmö FF-anfallaren Agon Mehmeti att utgå på bår. På tv-bilderna såg det ut som att Mehmeti fastnade i gräset i straffområdet, och enligt Malmös lagläkare har han rejält ont från fotleden upp till knäet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2015

Mer i ämnet