Marta och Caroline Seger. Foto: TT Nyhetsbyrån

Positiva besked inför Tyresös CL-semi

Uppdaterad
Publicerad

I morgon spelar Tyresö sin första Champions League-semifinal.

Men förutsättningarna hade kunnat vara bättre.

Förutom ekonomiska problem har flera stjärnor varit skadade och osäkert startande.

Men i kväll kom positiva besked från England.

Drömmen om en Champions League-final lever för Tyresö men det är inte bara ekonomiskt det strular. Flera nyckelspelare har varit osäkra kort inför semifinalen i Birmingham imorgon.

Efter kvällens träning lämnade dock tränaren Tony Gustavsson huvudsakligen positiva besked.

Champions League dam

Marta osäker

Caroline Seger, Meghan Klingenberg och Veronica Bouquete är samtliga redo för spel.

– Men hur länge är oklart. Så det är upp till mig ifall de ska spela i början eller slutet av matchen, säger Gustavsson till SVT Sport.

Däremot är Marta fortsatt osäker.

”Jag tränade idag och det kändes bra. Jag har stora förhoppningar att kunna spela i morgon, om det känns bra när jag vaknar” skriver Marta till SVT i ett mejl.

Gustavsson är nöjd med hur snabbt de skadade spelarna har kommit tillbaka.

– Det medicinska teamet har gjort ett fantastiskt jobb tillsammans med spelarna för att få dem spelklara så fort som möjligt utan att de ska åka på nån ny skada, säger han.

Engen och Press vilades

Hela kvartetten ovan missade förlustmatchen i damallsvenska premiären mot Kristianstad. Där ställdes även Whitney Engen och Kristen Press över från start.

– Det är klart att vi vill ha dem på banan. Men även om de får klartecken så finns frågetecken hur länge de kan spela, man vill inte riskera spel i returen och eventuell final, säger Gustavsson, och fortsätter:

– Om de inte kan gå 90 minuter får jag välja om de skall spela från start eller i slutet av matchen. det är inga problem med Engen och Press, anledningen till att de inte startade mot Kristianstad var att de kom direkt från landskamp på amerikanska västkusten.

”Helt annan match”

Sportsligt prioriterar Tyresö defensiven i den första av de två semifinalerna, för att ge sig själva ett bra läge i returen på hemmaplan.

– Resultatet vi har när matchen börjar är ett bra resultat, vi har spelat 0–0 borta mot både PSG och Neulenbach vilket tog oss vidare. Vi har bara släppt in ett mål på tre bortamatcher. Nollan vi har när matchen startar tar vi gärna med oss hem. Det blir en helt annan match hemma på konstgräset i Tyresö, säger Gustavsson, som har bra koll på motståndarna:

– Vi såg Birmingham mot Arsenal och faktum är att de fysiskt körde över Arsenal. Arsenal är ett tekniskt spelande lag likt oss men Birmingham var taktiskt och fysiskt och hade ett försvarsspel som gav Arsenal jätteproblem.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League dam

Mer i ämnet