Frändén: ”Monaco håller på att bygga ett drömlag”

Uppdaterad
Publicerad

I dag bekräftade Monaco att storstjärnan Falcao är klar för klubben. SVT:s expert Johanna Frändén menar att Ligue 1-klubben håller på att bli ett ”nytt PSG”.

– Ja, det är ganska exakt vad det är. Det är samma typ av fenomen. Nu låg Monaco i tvåan i och för sig, men PSG låg också ganska risigt till nyligen, och så kommer det investerare utifrån.

– I Monaco handlar det om skattesatsen, som är väldigt kontroversiell, och som de säkert kommer att få problem med. Men det är också en hint om att vi kanske kommer att få en liga med två riktigt konkurrenskraftiga lag på sikt. Och det är bra för PSG också, säger Frändén.

Franska Ligan 2012-2013

Att Monaco har storslagna planer, råder det inga tvivel om.

– De håller på att bygga ett drömlag. Hela Europa drar i Falcao, och så bestämmer han sig för Monaco. Han hade kunnat vänta ut andra bud men de har gått i god för att det är en jättesatsning.

Hur bra är Monaco i dag?

– De är bra, men många spelare är nya och det är svårbedömt. Men det laget de kommer att ha om en månad är med all säkerhet starkt nog för att slå sig in i toppen av ligan. Sedan kommer de inte kunna utmana PSG första året, men det kan gå historiskt fort till toppen med de ekonomiska musklerna de visar upp nu.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Franska Ligan 2012-2013

Mer i ämnet