Fredrik Lindströms sköna VM-brons

Uppdaterad
Publicerad

Äntligen blev det svensk medalj i skidskytte-VM. -Ja det blev brons i dag, säger Fredrik Lindström och skrattar glatt.

Fredrik Lindström tog bronsmedalj på distansloppet. Han bommade bara ett skott – i sista stående.  Björn Ferry gladde med en femte plats.

Lindström var 33,7 sekunder efter segrande Martin Fourcade. Tim Burke, USA, tog silver, tio sekunder snabbare än svensken. Alla tre på pallen noterade en bom i loppet.

 – Jag gör ett superlopp och det kändes säkert i dag, jag kände mig så himla lugn och fick höra under loppet att jag var med i matchen. Det känns underbart, säger Lindström till SVT.

”Spänt i sista skyttet”

 – Visst, det var lite spänt i sista när jag bommade första skottet. Men jag satte resten och det var fantastiskt skönt, säger Lindström.

Det var tuffa spår i Nove Mesto. Björn Ferry inledde med en bom men sköt sedan fullt. Han gjorde en utmärkt tävling och kom femma.

Sjuk Svendsen avstod

– Jag visste att det behövdes fyra nollor men jag åkte hyfsat och fick ut det mesta av åkningen, säger Ferry till SVT Sport.

Ett härligt formbesked av Ferry inför stafetten.

Suveräne norrmannen Emil Hegle Svendsen avstod. Han kände sig snuvig i morse.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.