Foto: TT Nyhetsbyrå

Fyra i lagkappen med trött Sarah

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska medleylaget över 4x100 m slutade fyra. Michelle Coleman, Jennie Johansson, Sarah Sjöström och Louise Hansson var länge med i medaljkampen. Men det belönades med ett svenskt rekord. Och super-Sarah hyllades av sina lagkamrater.

På den sista fristilsträckan fick Louise Hansson ge sig mot japanskan Miki Uchida i bronskampen.

På den tredje sträckan var Sjöström mycket trött efter sina dubbla världsrekord och hade tiden 56,88 – vilket var två sekunder över rekordtiden 1,5 timmar tidigare.

VM i simning

Trots Sjöströms svacka noterade laget ett nytt svenskt rekord. Colemans 57,24 på ryggsimmet var även svenskt rekord individuellt.

Sjöström hyllades av de övriga lagkamraterna.

– Vi tränar med Sarah varje dag nästan hela året, och är så glada för hennes skull. Det är helt makalöst det hon gör, det kommer tårar när man ser vad hon gör, säger Michelle Coleman till SVT.

Jennie Johansson som simmade bröstsimmet stämde in i lovorden:

– Jag har fått rysningar, vi får lugna ned oss själva efter att vi ser hennes lopp. Hon är en otrolig inspirationskälla för alla oss, och framför allt för alla som tittar, säger Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i simning

Mer i ämnet