Viktor Gaddefors draftades inte. Foto: TT Nyhetsbyrån

Gaddefors får vänta på NBA

Uppdaterad
Publicerad

 Viktor Gaddefors kunde ha blivit den tredje svensken att draftas av en     

 NBA-klubb. Men svensken får vänta på sin chans.  

Gaddefors spelade i Bologna den gångna säsongen och har under den senaste tiden tränat med olika klubbar i USA. Enligt amerikanska medier rankades han som nummer 88 inför draften. När de 60 namnen ropades upp under nattens NBA-draft i New York nämndes inte svensken.    

Wiggins valdes först                                       

I fjol blev Anthony Bennett den förste kanadensaren att väljas först i NBA-draften när Cleveland plockade talangen. Även i natt valdes en kanadensare först av Cleveland – 19-årige Andrew Wiggins.

NBA

– Det är tusen tankar i mitt huvud just nu. Det är en dröm som blir sann, sade Wiggins som spelade för Kansas college-lag den gångna säsongen.

Hoppas på James

För elva år sedan blev en av ligans största stjärnor LeBron James vald som etta av Cleveland. För några dagar sedan meddelade James klubb Miami Heat att han blir så kallad free agent, vilket innebär att andra klubbar får erbjuda honom kontrakt. Andrew Wiggins hoppas på en återkomst till Cleveland för LeBron James.

 – Jag vill vinna. Om han också vill det skulle vi passa bra ihop, sade nattens förstaval.                                             

Jabari Parker gick som nummer två till Milwaukee och den förste europén att ropas upp var kroaten Dario Saric som gick som tolva till Orlando.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NBA

Mer i ämnet