Grahn om Beutler: ”Märkligt agerande”

Uppdaterad
Publicerad

I förrgår fick han sparken från Kristianstad. I går flyttade Dan Beutler till Iran för att spela en turnering i Qatar. Allt för att betala av en skuld från tiden i Tyskland.

– Det finns bara förlorare i den här historien, säger SVT Sports handbollsexpert Magnus Grahn.

Storyn är som ett bättre filmmanus.

Dan Beutler fick sparken från Kristianstad, eftersom han bakom ryggen på klubben skrivit på för en iransk klubb som ska spela en turnering i Qatar. Anledningen ska vara att få pengar till en skuld Beutler har från tiden i Tyskland.

– Det finns bara förlorare i den här historien. Svensk handboll, elitserien, Kristianstad och Dan Beutler själv. Det är synd om publiken i Kristianstad som går miste om en bra målvakt, säger SVT Sports expert Magnus Grahn.

I ett inlägg i sin blogg skriver Dan Beutler i dag att ”det händer mycket bakom kulisserna och att handbollsspelare ute i Europa ses som lätta byten när det gäller att lura till sig stora pengar i form av bedrägeri.”

Magnus Grahn ger inte mycket för det inlägget.

– Nu kan jag inte alla detaljer i det här, men man kan konstatera att han satt sig i en konstig sits. Det är ett väldigt starkt påstående. Jag har aldrig hört om något sådant under mina år inom handbollen. Speciellt inte i Tyskland. I några ligor har man hört om sena löner och konstiga kontrakt. Men jag är väldigt förvånad över det här utspelet från Beutler.

I ett tidigare inlägg på bloggen riktar Beutler skarp kritik mot Hamburg förre ägare, som styrde klubben med järnhand.

– Det är svårt att spekulera, men det är inte så många spelare som gått ut med sådan stark kritik som Beutler. Det har funnits lite frågetecken kring ägaren, men några konstiga kontrakt... Det vägrar jag tro på.

Magnus Grahn anser att Kristianstad gjorde rätt som sparkade Beutler, men att de kunde gjort mer för att förebygga situationen.

– De borde ställt ett antal kontrollfrågor. Det är ett drastiskt beslut, men inget konstigt. Dan Beutlers agerande är märkligt, säger han. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.