Rikard Norling. Foto: TT Nyhetsbyrån

Guldtränaren Norling på plats i Norge

Uppdaterad
Publicerad

Malmös guldtränare Rikard Norling avgick i förra veckan. Nu är han på plats i Bergen. I morgon har klubben Brann kallat till presskonferens.

– Roald Bruun-Hansen (sportchef i Brann) har lagt fram ett förslag som har fått mig att vilja åka hit och föra en dialog med klubben. Vi ska prata och se om vi kan komma fram till något spännande, säger Rikard Norling till NRK.

I förra veckan chockades fotbollssverige av att Rikard Norling plötsligt hoppade av sitt tränarjobb i guldklubben Malmö. Orsaken till avhoppet höll han för sig själv.

Allsvenskan 2013

”Bygger på respekt”

– Vi har haft en bra dialog och exakt hur långt den går tillbaka i tiden, ja, vi har haft en bra dialog som bygger på respekt för hur kotraktsituationen har varit, säger Norling.

–Brann är en stor aktör i Skandinavien, det är jag väl medveten om. De har supportarar som har passion för klubben och jag känner att jag inte är främmande i den situationen.

Brann kom åtta i förra årets Tippeliga och vann hela ligan så sent som 2007.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2013

Mer i ämnet