Häcken vann trots tre straffar emot

Uppdaterad
Publicerad

Häcken vann mot Hammarby med 4-2 i den allsvenska nystarten. Detta trots att Bajen fick tre straffar med sig. Häcken har inte fått en straff med sig på hela säsongen, som en stark kontrast.

En nyckelsekvens var när Peter Abrahamsson räddade Alex straff vid ställningen 2-1 till Häcken. Ett par minuter senare gjorde John Owoeri 3-1 med sitt andra mål efter en omställning.

– Vi blev lite försiktiga vid 3-1 när Hammarby visade mod och spelade ut, vi är nog två ganska jämna lag, säger Häckens tränare Peter Gerhardsson som inte vill kommentera straffarna för C More.

– Första var nog klar men de andra såg jag inte.

Hammarby är kvar i bottenregionen och tränaren Nanne Bergstrand grämde sig.

”Normalt ska det räcka om man får tre straffar”

– Normalt ska det räcka om man får tre straffar och vi får inte bjuda på bolltappen i samband med deras mål, säger Bergstrand.

I den 90:e minuten kom Hammarbys Imad Khalili helt fri med Abrahamsson i Häckenmålet som räddade med foten och när bollen var på väg i mål rensade Emil Wahlström resolut undan bollen i sista stund och förnekade Hammarby en kvittering.

Isländska EM-hjältar tillbaka i vardagen

På tilläggstid rullade Häcken upp Hammarbyförsvaret och Demba Savage var sist på bollen och fastställde 4-2.

Hammarbys isländska EM-spelare, reservmålvakten Ögmundur Kristinsson och ordinarie offensive ytterbacken Birkir Mar Saevarsson, var tillbaka i den allsvenska vardagen efter den sagoliknande utflykten till Frankrike.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.