Hånas på nätet efter kollapsen

Uppdaterad
Publicerad

Det tog inte lång tid efter brakförlusten mot Tyskland med 1–7 innan hån och skämt om Brasiliens nesa började dyka upp i sociala medier.

Jesusstatyn som blickar ut över Rio har huvudrollen i flera av gliringarna. På en bild har Jesus ersatts av Tysklands förbundskanslern Angela Merkel som höjer armarna i en segergest. Någon lustigkurre har också knåpat ihop en bild där tyske målskytten Kloses huvud ersatt Jesus. En annan bild visar Jesusstatyn med sina utsträckta armar åtföljt av texten ”Vi förlorade med så här mycket”.

Film har gjorts

Även de brasilianska landslagets tröjor är föremål för skämtsamheterna.

Fotbolls-VM: Brasilien

På en annan bild har hela fotbollsplanen där nederlaget blev ett faktum tippats för att illustrera den oöverstigliga uppförsbacke som Brasilien hamnade i.

Någon har till och med gjort en liten film som sprids över nätet. Den börjar med en bild på en färgglad drink i ett nätt litet glas med en brasiliansk flagga i. Sekunderna senare kommer en gigantisk ölsejdel med en tysk flagga på som krossar det lilla cocktailglaset.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM: Brasilien

Mer i ämnet