Hansdotter körde ur efter palläge

Uppdaterad
Publicerad

Frida Hansdotter var delad tvåa efter det första slalomåket i Levi. I det andra körde hon ur efter att ha varit rejält efter vid mellantiden. Mikaela Shiffrin ledde stort efter det första åket och höll undan och vann efter säker åkning i det andra åket. ”Det är jävligt trist”, säger Frida Hansdotter till SVT Sport efter uråkningen.

Svenskan grenslade i ingången till branten. Det var första gången som Hansdotter körde ur sedan 2013.

– Jävligt trist att dra av en grensling, säger Hansdotter till SVT Sport.

– Jag gick in mot branten och tänkte att ”nu jäklar ska jag gå fram så att jag kan ösa ner hela branten” och då gick jag lite tight på första käppen, fortsätter hon.

SVT Sports expert Tobias Hellman är oroad efter Hansdotters uråkning.

– Med fyra svenskor på start och med en åkare i Fridas kaliber, då måste vi ha någon som är uppe och slåss mot pallen. Det gjorde ju Frida men kör ur med en gränsling. Det var väldigt oväntat. Det kan visa sig bli en tuff säsong framöver, säger SVT Sports expert Tobias Hellman.

Mäktig svit för amerikanskan

Desto bättre gick det för Mikaela Shiffrin som vann överlägset.

– Den här tjejen kommer att bli oerhört svår att slå även den här vintern. Vilken stabilitet hon har, säger Hellman om Shiffrin.

Amerikanskan har en mäktig svit och vunnit alla nio slalomtävlingar hon ställt upp i sedan februari 2015. Shiffrin som ledde stort redan efter första åket, jagades av Frida Hansdotter och Wendy Holdener.

När Hansdotter körde ur hade hon delad ledning med Wendy Holdener, som slutade tvåa, tappat 0,57 till andra mellantiden, vilket indikerade på en fjärdeplats som bäst – om svenskan hade tagit sig i mål.

Med Hansdotter borta blev Maria Pietilä Holmner bästa svenska på elfte plats, en placering hon hade efter första åket.

Ny norska tävlingens sensation

Tävlingens stora sensation var 23-åriga norska Maren Skjöld som från plats 16 i det första åket körde in som femma efter snabbaste tiden i andra åket. Etablerade Nina Löseth höll på att falla omkull av skratt i förtjustning av Skjölds prestation.

– Vi har väl känt på oss att Skjöld skulle kunna göra något men kanske inte så här bra, säger SVT Sports kommentator Johan Ejeborg om den norska skrällen.

Fartdrottningen Lindsey Vonn blir troligen borta i ett borta ett par veckorpå grund av sin brutna arm.

Först nästa helg drar Vinterstudion igång på allvar – se alla sändningstider här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.