Hassö: ”Kan inte bli bättre – fantastiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Hon har kämpat länge för att komma tillbaka – under helgens mästerskap i Malmö visade Anna Hassö att hon blir att räkna med framöver. – Det kan inte bli bättre – fantastiskt, säger 49-åringen till SVT Sport.

Anna Hassö och Clover fick avsluta Europamästerskapet på bästa sätt – med en felfri runda inför en jublande hemmapublik.

– Nu är jag kvalad till VM, så nu kör man bara vidare och ska bli ännu bättre så man tar sig in i laget, säger svenskan till SVT Sport.

EM i fälttävlan

”Hon har kämpat”

– Det glädjer mig väldigt mycket att Anna Hassö får avsluta med en felfri runda – för hon har kämpat för det här. Det var jätteroligt, säger förbundskapten Staffan Lidbeck till SVT Sport.

Svenskan krossade bäckenet 2003, tre år senare fick hon sin häst över sig – just på Ribersborg i Malmö. Hassö var en hårsmån från förlamning och många trodde att hon inte skulle kunna rida igen.

– Jag tror att det är ganska få som förstår hur svårt det egentligen har varit. Jag känner en otrolig tacksamhet till alla som ställer upp och supportar, säger Hassö.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM i fälttävlan

Mer i ämnet