Tungt fall för Shiffrin strax före mål

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Shiffrin ledde storslalomen hemma i Aspen stort med två käppar kvar. Då ställde sig hon på en innerskida och försvann i ett snömoln och missade mycket snöpligt sin första seger på amerikansk mark.

Det såg så lätt ut och Shiffrin bemästrade snöfallet utan problem. Vid den sista mellantiden var hon 0,68 före Lara Gut som stod och väntade i målfållan. Det blev total chock både bland åskådare, konkurrenter och inte minst hos Shiffrin själv som låg kvar länge i målhanget.

– Jag var så nöjd med att ha nått pallen när jag kom i mål och så gjorde Shiffrin ett misstag och jag är lycklig över att ha vunnit, säger Gut i SVT.

Sara Hector var bara 0,11 från pallen efter det första åket men tappade stort efter en grov miss i branten i mitten av andra åket och slutade åtta. Frida Hansdotter var nia

– Det var ju klantligt när jag sett andra göra misstag över den kanten och så fegade jag själv och blev sen, säger Hector som säger att åkningen finns bitvis.

Hansdotters storslalom är den svenska damtruppens stora överraskning den här säsongen.

– Det var ganska tufft över de här terrängerna även om jag var ute och cyklade ibland i andra åket. Men det känns väldigt bra i storslalom, säger Hansdotter.

Maria Pietilä Holmer får det inte att stämma. Hon slutade 19:e.

– Min åkning fungerar inte, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.