Heeringson storspelade i Redbergslid-seger

Tufft motstånd väntade Redbergslid som tog emot tabelltrean Lugi. Men, storspel av målvakten Tony Heeringson gjorde att hemmalaget i stället vann med 27-22.

Med en räddningsprocent på 56 procent, 18 räddningar på 32 skott, var Heeringson som en vägg i hemmaburen.

Trots det var det en jämn första halvlek där lagen följdes åt fram tills fem minuter återstod då Redbergslid fick en knapp ledning. Lugi kämpade på men då klev Heeringson fram och stod för flera bra räddningar. Det gjorde att hemmalaget kunde gå till halvtidsvila med en tvåmålsledning, 15-13.

Elitserien i handboll 2013-2014

Heeringson klev fram

Den knappa ledningen höll sig tills det återstod tio minuter och Lugi fick sin enda kontakt i matchen. Albin Tingsvall gjorde sitt tredje mål för kvällen och det var kvitterat – 21-21 – och Redbergslid tog timeout. Den blev lyckosam med ny energi i hemmalaget.

Återigen flera fina räddningar av Heeringson, följt av rapp anfallsspel, gjorde att Göteborgslaget återigen fick ett grepp om matchen. När Linus Arnesson skickade iväg ett hårt underarmskast till en tredjemålsledning, var matchen avgjord. Heeringson avslutade en redan stark insats med ytterligare flera bra räddningar och slutsiffrorna skrevs till 27-22.