Helander lämnar MFF

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart. Filip Helander lämnar Malmö FF för den italienska klubben Hellas Verona. ”Han har varit tongivande i de framgångar vi haft på slutet”, säger Malmös sportchef Daniel Andersson på klubbens hemsida.

Efter Sveriges framgångar i U21-EM har ryktena om en ny klubbadress för Malmö FF:s mittback cirkulerat på allvar. Det har framför allt spekulerats om en flytt till Italien – och under onsdagskvällen blev det klart. Filip Helander lämnar Malmö FF för den italienska serie A-klubben Hellas Verona.

– Det känns oerhört skönt att det är klart, säger Helander till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Hellas Verona kändes mest rätt och det har funnits alternativ i Ligue 1 i Frankrike, i Grekland och i Italien men den här klubben har följt mig länge och det känns positivt.

”Sugen på att ta nästa steg”

Helander kom till Malmö FF som 14-åring. Som 18-åring tog han klivet upp till A-laget och samma år gjorde han debut i allsvenskan. Sedan 2012 har Helander haft en ordinarie plats i truppen och under den tiden tagit två SM-guld med Malmö FF.

– Det är lite vemodigt att lämna Malmö FF, har ju spelat där sedan jag var 14 och varit med på en fantastisk resa, men jag har varit sugen på att ta nästa steg ett tag, säger han.

Det blir minst sagt en märkbar förlust för de regerande mästarna.

– Filip kom som väldigt ung till Malmö FF och har utvecklats fantastiskt bra. Han tog tidigt en startplats och har varit tongivande i de framgångar som vi haft på slutet och även i det svenska U21-landslaget, säger Malmös sportchef Daniel Andersson.

Nu väntar alltså en ny utmaning för Helander som byter Sverige, Malmö FF och allsvenskan mot Italien, serie A och Hellas Verona.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.