Helene Ripa osäker på framtiden

Uppdaterad
Publicerad

I tisdags kväll landade Helene Ripa på Arlanda, i går var hon tillbaka på jobbet och i morse var hon med i SVT:s Gomorron Sverige. I morgonsoffan fick hon se bilderna från sitt guldlopp för första gången.

– Jag blir rörd nu också, så mycket tid och kämpande som ligger bakom det här, säger Helene märkbart tagen.

– Just att min man Ronny var där och dela det här ögonblicket med honom, just att vi har slitit så tillsammans.

Paralympics 2014 längdskidor

Loppet var dramatiskt. Helene fick uppgifter när tre km återstod att hon låg på en stabil silverplacering. Nya uppgifter om att hon tog in på ukrainskan kom bara minuter senare.

– Med någon kilometer kvar då var det inte många sekunder upp och då tänkte jag att nu gäller det, dags att tömma allt jag har.

Och det höll hela vägen in i mål. Ripa vann Sveriges första guld i ett Paralympics på 20 år, första guldet sedan 1994.

Osäker på ny satsning

En fråga många ställer sig nu är om Helene kommer att orka en ny satsning, en satsning som ska resultera i ett deltagande i Paralympics i Sydkorea om fyra år.

– Jag vet inte, jag kan inte svara på det, säger Helene.

–Det får motivationen och så bestämma, jag kommer fortsätta träna och sen får vi se hur långt det räcker.

Helene säger att kroppen skulle orka en hårdsatsning men att beslutet snarare kommer att baseras på andra faktorer om hur hon ska kunna kombinera jobb med träning och mästerskap.

– Jag har en jätteförstående arbetsgivare så det har fungerat nu, men det kommer nog bli jobbigt om jag ska göra det i fyra år till, förklarar Helene.

– Jag kanske får gå ner i tid, jag måste ta ställning till flera saker.

Kan byta sport

Det är inte omöjligt att hon hoppar på en ny sport, antingen som ett komplement eller till och med i stället för skidåkningen.

– Jag har fått förfrågan om cykling, berättar Ripa.

– Kajak är kanske också ett alternativ.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics 2014 längdskidor

Mer i ämnet