Foto: TT Nyhetsbyrå

Skadad Henrik Sedin missar OS

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Sedin missar OS på grund av en revbensskada.

Henrik Sedin missar OS på grund av sin revbensskada, något som plågat honom en tid. Men han såg ut att vara på väg tillbaka och kunna spela OS.

– Jag kan inte göra mig själv rättvisa, säger han till Expressen.se.

OS i Sotji ishockey herrar

– De två matcher jag spelat den här veckan sedan jag gjorde comeback efter skadan har varit smärtfyllda och jag har inte kunnat gå för hundra procent, fortsätter Sedin.

Nu tvingas förbundskapten Pär Mårts för andra gången den här veckan leta efter en ersättare till Sotji. I helgen lämnade Detroits Johan Franzén återbud efter sin tunga hjärnskakning och ersattes av klubbkamraten Gustav Nyquist.

– Det är naturligtvis ett jättestort avbräck för oss och jag lider med Henrik som nu inte får möjlighet att vara med här i Sotji, säger Pär Mårts i ett pressmeddelande.

Under fredagen hoppas Pär Mårts på att kunna ge besked om vem som kommer att ersätta Henrik.

– Jag kommer att ägna några timmar i natt på att söka ersättaren och hoppas kunna komma med ett besked under fredagen, fortsätter Mårts.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Sotji ishockey herrar

Mer i ämnet