Anna Nordqvist inleder årets säsong i veckan. Foto: TT Nyhetsbyrån

Nordqvist till Rio för OS-test

Uppdaterad
Publicerad

Anna Nordqvist kommer att testa OS-golfbanan. Hon är en av fyra damspelare som åker dit i mars. ”Det ser jag fram emot”, säger hon till Viasat.

Rio de Janeiro har haft svårt att locka spelare till testtävlingen den 8 mars på den nybyggna OS-golfbanan. För en knapp vecka sedan tackade bland andra Jordan Spieth och Zack Johnson nej till att komma dit.

Det är ett späckat tävlingsschema som gör att många har svårt att hinna med en resa till Brasilien, även om PGA-touren erbjuder specialchartrat flyg till och från Rio.

Men nu har man fått napp. Anna Nordqvist, som inleder sin säsong i LPGA-turneringen på Bahamas denna vecka, kommer att testa golfbanan. Nordqvist är för närvarande på 14:e plats på världsrankingen och hon berättar i en intervju med Viasat hur hon tycker att formatet i OS borde vara.

– Jag tycker 72 håls slagspels är det bästa formatet men jag hade hellre sett ett lagevent i form av mixat med herrarna eller flera spelare för att göra OS-tävlingen unik, säger Nordqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.