Foto: Bildbyrån

Historiskt CL-avancemang för City

Uppdaterad
Publicerad

För första gången någonsin har Manchester City nått kvartsfinal i Champions League. Avancemanget säkrades efter 0–0 mot Dynamo Kiev och totalt 3–1. Men trots kvartsfinalplatsen var det inte bara glädje i laget – båda mittbackarna Vincent Kompany och Nicolás Ortamendi utgick skadade.

Inför söndagens derbymöte med Manchester United finns alltså viss oro i det engelska ligalaget. Redan efter fem minuter tvingades Vincent Kompany bryta matchen på grund av skada och inte ens 20 minuter senare haltade mittbackskollegan Nicolás Otamendi av planen.

– Vincent Kompany har tyvärr problem med en vadskada igen så vi får se hur det är i morgon. Nicolás Otamendi fick en spark och är förhoppningsvis bättre inom några dagar, säger tränaren Manuel Pellegrini enligt klubbens Twitterkonto.

Kan bli enda engelska lag i kvartsfinal

Trots två tunga avbräck tidigt i matchen höll City tätt och 0–0 betyder alltså att laget spelar kvartsfinal i Champions League för första gången. Segern med 3–1 i det första mötet gav avancemang.

– Det är verkligen tillfredställande att skapa historia i den här klubben. Vi är klara för kvartsfinal för första gången, säger Pablo Zabaleta enligt Champions Leagues officiella Twitterkonto.

Manchester City kan därmed bli det enda engelska laget i kvartsfinalspelet eftersom Arsenal måste vända ett tufft 0–2-underläge från den första matchen mot Barcelona.

Kvartsfinalerna lottas på fredag klockan 12.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.