Höften stoppar Dahlkvist mot Schweiz

Uppdaterad
Publicerad

På söndag möter Sveriges damlandslag i fotboll Schweiz på Tunavallen i Eskilstuna. När svenskorna samlades i dag var det flera spelare som hade skavanker.

Lisa Dahlkvist har problem med höften och kommer inte till spel. Även Jenny Hjohlman missar matchen – hon är fotskadad. Kosovare Asllani har haft problem med knäet men kan bli aktuell för spel. Nilla Fischer har ont i en tå men räknar med spel på söndag.

– Det är ganska lugnt, säger Fischer till SVT Sport.

Fotbollslandslaget damer

Matchen mot Schweiz och mötet med Danmark på Tele2 Arena i Stockholm på onsdag är de sista matcherna innan förbundskapten Pia Sundhage tar ut den svenska VM-truppen. Sverige kommer även att spela en träningsmatch i Kanada före VM-premiären mot Nigera den 13 juni. Här är förbundskapten Pia Sundhages främsta förhoppning inför de tre landskamperna före VM:

– Jag hoppas att det blir samma backlinje. Då får vi samma backlinje tre gånger innan vi ska möta Nigeria. Det vore gott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbollslandslaget damer

Mer i ämnet