Foto: ap/tt

I natt kan Chicago avgöra

Uppdaterad
Publicerad

I natt har Chicago chansen att ta hem Stanley Cup-titeln. Laget leder med 3-2 i matcher och tar emot Tampa Bay på hemmaplan. – Det viktigaste är att försöka ta det som en vanlig match, säger Chicagobacken Johnny Oduya till SVT Sport.

Årets finalserie har varit väldigt jämn. Men inför nattens sjätte match kan Chicago avgöra.

– Precis som vilken annan match som helst måste man fokusera på vad man ska göra och hur man ska spela. Och försöka göra det så bra som möjligt. Resultatet får komma efter, säger Johnny Oduya till SVT Sport.

Stanley Cup 2015

– Man är redo ändå, man behöver inte hetsa upp sig för mycket.

33-årige Oduya har sedan tidigare en titel på meritlistan från 2013. Något han är tacksam över nu.

”Vet vad det är för cirkus”

– Självklart hjälper det att ha varit i en sån här situation förut. Man vet vad det är för cirkus. Det är något som är kul och något som inte händer så speciellt ofta.

Chicagobacken säger att finallagen är väldigt jämna och att nattens match kan gå hur som helst. Nyckeln till vinst är att hålla sig till sin plan.

– Att få igenom det man har tänkt att göra. De har en gameplan och vi har vår. Det är den som lyckas bäst som vinner helt enkelt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stanley Cup 2015

Mer i ämnet