Klas Ingesson. Foto: Scanpix

Ingesson föll ihop efter match – förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

I flera år har han kämpat mot cancern.

I går föll Klas Ingesson ihop efter den allsvenska premiären.

Ambulans kallades till arenan och han fördes till sjukhus.

Men Ingesson lämnar nu lugnande besked.

Elfsborgs manager Klas Ingesson, som förra våren friskförklarades från den blodcancer (myelom) som plågat honom under flera år, föll ihop i omklädningsrummet efter gårdagens match mot Åtvidaberg.

– Han har ju benskörhet och benen hade vikit sig när han stod upp. Då slog han i armen. Därför är han på sjukhus nu, för att kolla om armen är bruten, säger Elfsborgs medieansvarig Catalina Bruna-Eriksson till SVT Sport.

Klas Ingesson

”Inte nån cancer”

Ingesson lämnade vid lunchtid lugnande besked.

– Det är min benskörhet som gör det här, inte nån cancer, säger han till Elfsborgs hemsida.

”Knäet vek sig”

Det var efter matchen som olyckan var framme.

– Jag gick runt bland killarna i omklädningsrummet och klappade om dem. Jag tycker vi gjorde en jädra bra andra halvlek och visade vad vi går för så jag gick där och peppade dem, säger han, och fortsätter:

– Jag stod lite böjd över Anders tror jag det var när knäet vek sig. Som tur var stod jag halvböjd men ramlade bakåt och in i en stol.

”Allt flyter på”

Ingesson ska röntgas under dagen.

– Är man benskör och ramlar måste man uppsöka sjukvården för att se om något har gått av och måste gipsas. Är armen av så gipsas den, är den inte av så åker jag hem, säger han.

– Allt flyter på, jag har ingen direkt värk och hur det än är så är det inte värre än ett armbrott. Jag räknar med att vara tillbaka på träningen i morgon, senast torsdag.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Klas Ingesson

Mer i ämnet