Foto: TT Nyhetsbyrån

Japan och Grekland piskade att vinna

Uppdaterad
Publicerad

 Seger är ett måste för både Japan och Grekland om hoppet om avancemang från gruppspelet ska leva vidare. För Grekland gäller det att börja göra mål.

Landet spelar sitt tredje VM men har ännu bara gjort två mål, i VM 2010.  Ska laget gå vidare från gruppen för första gången måste det lossna.

– Det är inte en psykologisk spärr. Jag hoppas vi vinner med ett självmål eller mål, det viktiga är att vinna. Gör vi det har vi vårt öde i egna händer, säger backen Vasileios Torosidis enligt AP.

Fotbolls-VM: Japan

– Vi måste göra mål för att hålla oss vid liv, säger mittfältaren Lazaros Christodoulopoulos.

”Måste utnyttja möjligheterna”

Japan har gjort sin hemläxa efter den snöpliga förlusten mot Elfenbenskusten.

– Minsta misstag kan göra att du förlorar. Laget har förstått vad de skulle ha gjort, och inte skulle ha gjort, i förra matchen, säger förbundskapten Alberto Zaccheroni.

– Grekland har byggt sin framgång på ett kompakt och solitt spel. Det är ett lag som kan stå emot attacker och vi måste utnyttja de möjligheter vi får.

Zaccheroni har lett laget i fyra år och utvecklat Japan till ett lag som anfalleer i högt tempo och kan såga sig igenom de starkaste försvar.

– Vi vet att mycket hänger på denna match. Jag säger till spelarna att de inte ska oroa sig för mycket utan bara spela som de gjort de senaste fyra åren.

Matchguide: Japan-Grekland

Vad: Fotbolls-VM, gruppspel, grupp C.

Avspark: Torsdag 19 juni 24.00, Natal.

Tv: TV4 23.00.

Förutsättningar: Seger är ett måste för både Japan och Grekland om hoppet om avancemang från gruppspelet ska leva vidare. Japan föll i första matchen mot Elfenbenskusten och Grekland blev utspelat av Colombia med 0-3. Sokratis Papastathopoulos och Dimitrios Salpingidis har med sig varsin varning från den matchen. I Japan har Maya Yoshida och Masato Morishide varsitt gult kort.

Preliminära lag:

Japan (4-2-3-1): 1 Eiji Kawashima – 2 Atsuto Uchida, 22 Maya Yoshida, 5 Yuto Nagatomo, 6 Masato Morishige – 17 Makoto Hasebe, 16 Hotaru Yamaguchi – 4 Keisuke Honda, 10 Shinji Kagawa, 9 Shinji Okazaki – 13 Yoshito Okubo.

Förbundskapten: Alberto Zaccheroni.

Grekland (4-3-3): 1 Orestis Karnezis – 15 Vassilis Torosidis, 19 Sokratis Papasthathopoulos, 4 Kostas Manolas, 20 Jose Holebas – 18 Giannis Fetfetsidis, 21 Giorgos Katsouranis, 2 Yannis Maniatis – 8 Panagiotis Kone, 7 Giorgos Samaras, 9 Kostas Mitroglo.

Förbundskapten: Fernando Santos.

Domare: Joel Aguilar, El Salvador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM: Japan

Mer i ämnet