Foto: TT Nyhetsbyrån

Jarder åtta i VM-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Erica Jarder blev åtta i längdhoppsfinalen vid inomhus-VM i friidrott i polska Sopot. Svenskans bästa hopp mätte 6,36 meter.

Jarder tog den sista finalplatsen i sitt allra sista kvalhopp. Då hoppade hon 6,50 m men trots flera perfekta plankträffar fanns inte sådana längder i kroppen under söndagens final.

– Riktigt dåligt. Vet inte varför, men jag hade ingenting i kroppen i dag, kan bero på mitt träningsuppehåll innan VM, säger Erica Jarder.

Friidrotts-VM inomhus 2014

Jarder hade det sämsta säsongsbästa bland samtliga finalister, men hon visade på inomhus-EM i fjol att hon kan plocka fram det bästa när det verkligen gäller. Då hon tog ett brons, men i dag räckte det inte till utan hon slutade på åttonde och sista plats.

Vann gjorde fransyskan Éloyse Lesueur på 6,85, före britterskan Katarina Johnson-Thompson på 6,81 och brons tog serbiskan Ivana Spanovic med 6,77.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM inomhus 2014

Mer i ämnet