Erica Jarder. Foto: TT Nyhetsbyrån

Jarder till final – i sista hoppet

Uppdaterad
Publicerad

Erica Jarder gick vidare till VM-finalen i längdhopp men med minsta möjliga marginal. Hon tog sig vidare i sista försöket.

Jarder låg på tionde plats inför sitt sista hopp. Men precis som Michel Tornéus gjorde i går – så plockade Jarder fram det bästa hoppet i sitt sista försök. Hon hoppade 6.50 m i tredje och kunde ta den åttonde och sista finalplatsen.

– Det kändes fantastiskt bra på uppvärmningen men sen segare i tävlingen. Hoppade sista hoppet på mycket vilja. Det var inget bra hopp men jag fick hyggligt lyft och det räckte, säger Erica Jarder till SVT Sport.

Friidrotts-VM inomhus 2014

I morgon väntar finalen, där de hoppar sex hopp.

– Nu är jag i VM-final och har inget att förlora. Det ska bli riktigt kul. Standarden avskräcker inte. Känns öppet om och den som får det att stämma har goda möjligheter till en bra placering. .

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM inomhus 2014

Mer i ämnet