Johan Wissman Foto: Bildbyrån

Johan Wissman uttagen till sitt sjätte EM

Uppdaterad
Publicerad

Sjätte Europamästerskapet i rad för Johan Wissman. Igår tog han sista chansen och sprang på 20.76, dagen innan truppen spikades, ett par tiondelar under EM-gränsen på 20.95.

”Jätteroligt att han visar god form”, säger förbundskapten Karin Torneklint.

Sista loppet, sista kvällen, sista chansen, men i går slog han till. På tävlingar i Schweiz lyckades 33-årige Johan Wissman i sista stund kvala in till EM.

– Han ställer upp i 200 meter individuellt och 4x100 meter stafett, kommenterar friidrottarnas förbundskapten Karin Torneklint. Han klarade den här tiden förra året, men jag ville gärna att han skulle ta den i år också.

Torneklint menar att Wissman fortfarande är en av Europas bästa, men att man ändå måste tona ner förväntningarna.

– Han kanske inte går till final, men det är absolut en rimlig förhoppning att han går vidare till semifinal.

Gabriel Wallin var en annan som får åka till EM efter att ha visat sig redo just innan truppen togs ut. Spjutkastaren slog i går till med sitt bästa kast på tre år. 82,81 meter innebar att han var fyra meter över EM-kvalgränsen och bara 19 centimeter från OS-kvalgränsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.