Foto: TT Nyhetsbyrån

Johansson vill ta spets på ”pilen”

Uppdaterad
Publicerad

Emma Johansson står idag på startlinjen i ett av de klassika endagarsloppen – den Vallonska pilen i Belgien. Svenskan, som ligger tvåa i världscupen, siktar högt på en delvis ny bana, som är 127 km lång.

– Hon har tränat bra sista tiden och det känns okej.. Normalt sett ska hon vara med där framme och kämpa om segern. Det är mycket upp och ner med klättringar, så banan passar henne bra, säger hennes tränare och make Martin Vestby till SVT Sport.

Den Vallonska pilen är en speciell tävling. Sista kilometern är det 25 % lutning och det sållar verkligen agnarna från vetet.

– Normalt sett är hon stark där så hon bör ha en rejäl chans, säger Vestby om Emmas chanser på den tuffa avslutningen av loppet.

Två gånger har Johansson blivit tvåa i tävlingen. Hon har dessutom  slutat topp-tio de senaste fem åren.

– Det här är en av de stora klassikerna så det ligger högt bland alla cyklister att vinna. Vinner man här har man gjort något stort, säger Vestby.

En annan av förhandsfavoriterna är Marianne Vos, som vunnit tävlingen fem gånger och är regerande mästare.

– Det är mitt första landsvägslopp i år. Jag är inte i toppform än men känner mig redo att tävla, säger holländskan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.