Jörgen Larsson tog karriärens största seger i Borås GP. Foto: Malin Larsson

Jörgen Larsson tog karriärens största seger i Borås GP

Uppdaterad
Publicerad

Som enda felfria ekipage i grund och omhoppning tog Jörgen Larsson och hästen Agathon S hem segern, och 254 000 kronor, i Borås Grand Prix. ”Det är min största seger, både sett till prestation och till pengar”, säger Larsson till SVT Sport.

Som sist startande i omhoppningen hade han avgörandet i egna händer men visade inga prov på nerver. Med tanke på ryttarens rykte som en av de allra snabbaste på nationell nivå var det nog många som höll honom som favorit inför omhoppningen. Och han gjorde ingen besviken. Även om han själv inte hade den rätta känslan inför klassen.

– Jag var inte toppladdad, hade gått och frusit mest hela dagen, säger segraren till SVT Sport.

–Men jag visste så klart att jag hade en häst med jättekapacitet som skulle passa på den här banan, nu känns det verkligen bra.

Utslagsgivande bana

Det var en spektakulär bana med svarta och guldfärgade hinder rakt igenom och dessutom kluriga distanser mellan hindren. Många hade problem i trekombinationen men inte segerekipaget.

– Han hoppar nästan alltid likadant i kombinationer, är försiktig och har samtidigt kraft. Jag lät honom göra jobbet bara, säger Jörgen Larsson.

Agathon S har hunnit bli 14 år men utvecklas fortfarande.

– Han blir bättre och bättre för varje år. Han är väldigt arbetsvillig, har stor kapacitet och är försiktig, en riktigt härlig häst, säger Jörgen Larsson till SVT Sport.

Göteborg Horse Show inom räckhåll

Efter söndagens seger i Borås finns chansen till en biljett till Göteborg Horse Show. Förbundskapten Henrik Ankarcrona tar ut de sista ryttarna under måndagen.

Två för andra året i rad i Borås GP blev Marlene Lundblad, Take it Easy. Segraren i fjol, Helena Persson, knep tredje platsen. För det fick de 105 000 respektive 65 000 kronor.

Misslyckad dag för Lindelöw

Efter att ha vunnit klassen i fredags hade Douglas Lindelöw chansen att med en vinst i söndagens hoppning ta hem bonusen på en miljon kronor men med 22 fel i grundomgången var världscupryttaren Lindelöw långt från segern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.