Michel Tornéus tog VM-brons

Uppdaterad
Publicerad

Michel Tornéus tog sensationellt brons i längdhopp vid inomhus-VM i polska Sopot.Men svensken var inte helt nöjd trots sin fina prestation.

– Jag vill alltid vinna men sen kan man aldrig påverka hur de andra hoppar, men jag kände att jag var i väldigt bra slag i dag och att jag hade kunnat komma över 8.30. Men jag fick ett VM-brons och det är min första medalj utanför europeiska tävlingar så jag är jätteglad, säger Tornéus till SVT Sport.

– Meritmässigt är ett VM-brons mycket större än mina medaljer från inomhus- och utomshus-EM så detta är definitivt det största hittills och förhoppningsvis blir det fler medaljer, säger han.

Friidrotts-VM inomhus 2014

Säsongsbästa i finalen

Tornéus som var nära att missa finalen då han tog den sista platsen, på sitt sista kvalhopp, slog till i finalen och hoppade säsongsbästa, 8.21 m. Det hoppet gjorde att han gick upp till andra plats när det återstod två omgångar.

I sista omgången slog den regerande världsmästaren Mauro Vinicius da Silva till med segerhoppet på 8.28 m och petade därmed även ner Tornéus till tredjeplatsen. Silvret gick till kinesen Jinzhe Li.

Stördes i sista hoppet

Tornéus hade fortfarande chans att förbättra sin placering men förberedelserna inför sjätte och sista finalhoppet var inte de bästa. Precis bakom längdhoppsgropen stod det fotografer och 60-meterslöpare som precis gått i mål.

– Jag försökte kommunicera med funktionärerna men det gick inte så bra. Det brände energi men det är bara att gilla läget.

Nervös avslutning

Efter Tornéus sista hoppet stod det bara en person mellan honom och VM-bronset: greken Loúis Tsátoumas. Och det blev en nervös väntan för svensken, som har flera fjärdeplatser på meritlistan – däribland från OS i London 2012.

– Jag gick och satte mig, sedan ställde mig upp, och satte mig igen. Jag var jättenervös men i dag var det jag som hade marginalerna på min sida.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM inomhus 2014

Mer i ämnet