Zlatan slog rekord i Beckhams avskedsmatch

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic gjorde två mål när Paris Saint-Germain vann mot Brest med 3-1 i säsongens sista hemmamatch. Svensken slog även sitt eget målrekord.

Ibrahimovic satte 1-0 redan efter fem minuter med ett hårt lågt skott. I 36:e minuten vid ställningen 2-0 fick Zlatan chansen på frispark från 30 meter. Träffen var stenhård och bollen gick in via målvaktshänder i krysstrakten.

Därmed hade svensken gjort ligamål 28 och 29 för säsongen. I fjol i Milan mäktade han med 28 mål. Kan Zlatan göra ett till i sista omgången (Lorient borta) så tangerar Jean Pierre Papins franska rekord på 30 mål.

Matchen slutade 3-1.

Beckham i tårfyllt farväl

Förutom Zlatans insats var det här David Beckhams show. Legendaren gjorde sin sista match i PSG-tröjan på hemmaplan och förmodligen den sista någonsin. Engelsmannen kramades om av sina lagkamrater och av motståndrna när han byttes ut i den 80:e minuten. Beckham, som spelade fram till 2-0 kunde inte hålla tårarna borta utan grät floder när han hyllades av publiken.

-Det var ett fint sätt att gå av planen, sade Beckham efteråt, sedan han torkat tårarna.

-Det började 20 minuter innan, känslorna började komma. Det var svårt att springa eller ens sparka bollen. Det var en känslosam kväll, att få se reaktionerna från spelarna och publiken när jag klev av var speciellt.

PSG har visserligen en match kvar av säsongen, borta mot Lorient på söndag, men Beckham kommer troligen att få se den från bänken.

-Vi får se, men jag tror inte att han kommer att spela. Konstgräs är tufft för en 38-åring, sade PSG-tränaren Carlo Ancelotti.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.