Foto: Bildbyrån

Karlskrona kunde bojkottat SHL-kval

Uppdaterad
Publicerad

SHL:s arenakrav börjar inte gälla i höst. Ett bra besked för Karlskrona, som hade i tankarna att bojkotta kvalet.

”Hade vi inte fått de här signalerna så hade vi varit tveksamma till spel”, säger klubbchefen Rolf Lindberg till SVT Sport.

Beskedet om att SHL tvingas backa kring arenakraven blev en lättnad för Karlskrona, som är mycket nära en SHL-plats nästa säsong. 

Klubbens arena når inte upp till den nya SHL-standarden och utan dagens besked hade klubben övervägt att inte ställa upp i kvalet till ligan. Karlskrona har under en månads tid haft en dialog med förbundet och SHL, där de fått indikationer på dagens beslut skulle komma.

Kval till SHL

– Hade vi inte fått de här signalerna så hade vi varit tveksamma till spel, säger klubbchefen Rolf Lindberg.

– Kvalspel kostar pengar. Skulle vi ge oss in i ekonomiska risker utan att veta vad vi skulle kunna nå hade vi varit tveksamma.

”Diskuterade det mesta”

Meddelade ni SHL och Förbundet om planerna på eventuell bojkott?

– Vi diskuterade det mesta.

Nu får klubben andrum. Arenan behöver drygt 1 000 fler sittplatser och några hundra ståplatser, men beskedet om att det inte längre måste gå skyndsamt fick klubben att pusta ut.

– Nu kan vi fokusera på det vi borde fokusera på nu: det sportsliga, säger Lindberg.

Hockeyallsvenska finalen

På onsdag inleds den hockeyallsvenska finalen, där laget möter Västerås i en bäst-av-fem-matchserie om en SHL-plats.

Också Västerås har en arena som i dag inte uppfyller de kommande SHL-måtten. Men beskedet om kontrollåret förändrade inte mycket av klubbens arbete.

– I juni förra året fick vi indikationer att arenakraven skulle komma, så då bjöd vi in Jörgen Lindgren till Västerås och fick redan då beskedet om arenakraven. Sedan dess har detta varit ett projekt, att ha en godkänd arena om det skulle behövas, säger klubbchefen Anders Eklund till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kval till SHL

Mer i ämnet